Kurzy usnadní návrat do zaměstnání

5. října 2009, ostatní, přečteno: 3713×

Rodinné centrum Blansko se stalo partnerem v projektu ANIMA CZ – region 3 financovaného z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR. Jeho cílem je předcházet diskriminaci na trhu práce nabídkou vzdělávání zaměřeného na podporu zaměstnatelnosti a zaměstnanosti cílových skupin. Cílovými skupinami jsou ženy ohrožené nezaměstnaností kvůli předcházející, stávající nebo potencionální péči o děti/seniory, otcové v obdobné situaci.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Vzdělávací program obsahuje několik kurzů dle specifik cílových skupin: kurz aktivního rodičovství, motivační kurz pro ženy před nástupem do zaměstnání, kurz zaměřený na trénink soft skills. K vytváření rovných příležitostí žen a mužů je připraven také kurz pro otce na prohloubení motivovanosti k uplatňování rodičovských dovedností, komunikace o náplni rodičovských rolí při podpoře zapojení žen na trh práce. Doplňující činností je poradenská a mediační služba v oblasti zaměstnanosti.

Kurzy se hlavně soustřeďují na osobnostní rozvoj účastnice, která dosavadní nepřítomností na trhu práce neumí zúročit nabyté tzv. měkké dovednosti získané během doby, kdy pečovali o děti/seniory.

Rodinné centrum Blansko bude realizovat v období 1.9.2009 – 31.8.2011 následující aktivity:

  • 3× kurz aktivního rodičovství pro ženy na MD a RD
  • 2× motivační kurz pro ženy před nástupem do zaměstnání
  • 2× kurz pro muže – nová otcovská role
  • poradenství a mediační službu

Účast na všech kurzech je bezplatná a je zajištěno hlídání dětí. Zveme ženy na první kurz aktivního rodičovství – začínáme v říjnu 2009.

Bližší informace nebo přihlášky na www.rcblansko.cz, kontaktní osoba: Mgr. Vendula Zachovalová, e-mail: v.zachovalova@seznam.cz.

oplzzlogo

Mgr. Vendula Zachovalová
koordinátor projektu