Oslava Dne seniorů v domech s pečovatelskou službou

9. října 2009, zprávy z MěÚ, přečteno: 3638×

Letošní den seniorů 1. října oslavili společně obyvatelé obou blanenských domů s pečovatelskou službou. V tento den jsme uspořádali již tradiční Jiřinkovou slavnost, na kterou přijal pozvání i místostarosta Města Blansko Ing. Lubomír Toufar, který svým upřímným zájmem a vlídným slovem potěšil všechny přítomné.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Symbolem této akce se staly královny podzimu jiřiny, nádherné květiny, které pěkně oživily a rozzářily prostředí domu s pečovatelskou službou. K poslechu i tanci hrál známý blanenský hudebník Martin Hasoň. Svými písničkami navodil příjemnou atmosféru, povzbudil k tanci i zpěvu a velkým dílem se zasloužil o hezké zážitky, které si odtud všichni přítomní odnesli.

seniorijiriny01

Jiřinková slavnost je jednou z aktivit, kterými se snažíme přispívat ke zlepšení kvality života seniorů, kteří žijí v domech s pečovatelskou službou. Díky obdobným akcím dochází k aktivizaci a sociální integraci seniorů, kteří se necítí být vylučováni, ale jsou potřebnou součástí společnosti a svůj život tak aktivně prožívají. Je to příležitost pro to, aby se člověk vymanil ze stereotypu, něco nového prožil, plnohodnotně strávil svůj volný čas a v neposlední řadě se Jiřinková slavnost podílí na tom, že se i prostředí domu s pečovatelskou službou otevírá komunitě. Je to důležitý krok pro zvýšení kvality života ve stáří.

I letos se Jiřinková slavnost vydařila a věříme, že její tradice bude i nadále zachována. Stane se tak dalším zpestřením života seniorů, o které se v domech s pečovatelskou službou snažíme. V neposlední řadě patří poděkování i personálu pečovatelské služby, který celou slavnost připravil.