Z činnosti městské policie

10. října 2009, zprávy z MěÚ, přečteno: 3597×

V poledne 5. září oznámila pracovnice supermarketu Billa v Blansku na ulici Svitavská přistižení zloděje v provozovně. Na místo ihned vyjela hlídka MP Blansko, která ve zloději identifikovala 30letého muže z Blanska.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Tento nejprve s hlídkou spolupracoval, ale při první možnosti se pokusil o útěk z místa. Strážníci byli nuceni použít donucovacích prostředků a muže spoutali. Jelikož jevil zjevné známky podnapilosti, byla u něho provedena dechová zkouška, která zjistila 2,75 promile alkoholu. Z tohoto důvodu byl pachatel po předchozím lékařském vyšetření převezen do Protialkoholní záchytné stanice v Brně k vystřízlivění. Případ krádeže byl oznámen jako přestupkové jednání a postoupen příslušnému správnímu orgánu k projednání.

Dne 9. 9. 2009 v 16.30 hodin bylo opět na linku 156 oznámeno, že v supermarketu Billa v Blansku tentýž muž verbálně napadá personál prodejny a poškozuje zařízení. Strážníci MP Blansko provedli na místě služební zákrok, kdy agresivního pachatele za pomocí donucovacích prostředků zadrželi. Následným šetřením zjistili, že muž se opět pokusil o krádež zboží v prodejně, ale byl přistižen personálem. Na toto reagoval slovním napadáním prodavaček a prokopnutím prosklené výplně dveří prodejny. Když se ho snažil personál zadržet, vystoupala jeho agresivita a pracovnice prodejny fyzicky napadl. Zadržený pachatel byl předán Policii ČR pro podezření z trestného činu výtržnictví a poškozování cizí věci.

Mgr. Stanislav Sotolář
zástupce ředitele MP