Gymnázium slavilo 60 let

17. listopadu 2009, kultura, přečteno: 3814×

Celý pátek 13. listopadu patřil oslavám. Ty začaly již dopoledne v blanenském kině, kam se sešli pamětníci, učitelé a bývalí (dokonce první) studenti gymnázia, aby zhlédli nově natočený film o životě této školy z produkce studia Audiovisual.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Film vznikl sice za půl roku, ale jen sběr materiálu pro něj trval téměř dva roky. „Jsem rád, že se na nás ředitel gymnázia Pavel Henek obrátil s dostatečným předstihem. Mohli jsme díky tomu být při předávání maturitních vysvědčení, natáčet na tradičním plese školy v Dělnickém domě i na dalších významných školních akcích, bez nichž by film byl o hodně chudší,“ řekl Jan Popelka.

gymázium – oslavy 60 let

gymázium – oslavy 60 let

Pokračovalo se slavnostním rautem v rekonstruované jídelně školy a dalším programem – tentokrát již v budově gymnázia. Ve sborovně bylo možné zakoupit almanach, DVD s filmem a další materiály o historii gymnázia.

gymázium – oslavy 60 let

gymázium – oslavy 60 let

Na chodbě se pak střídaly studentské a učitelské kapely. Jako improvizované hlediště posloužilo hlavní schodiště. Kdo chtěl, mohl si gymnázium projít a prohlédnout odshora až dolů.