Knihovna má nového ředitele

19. ledna 2010, kultura, přečteno: 4617×

Do funkce ředitele nastoupil od ledna 2010 Mgr. Pavel Přikryl. Rada města Blanska jej vybrala již koncem loňského roku při výběrovém řízení, jehož se zúčastnilo celkem 12 kandidátů.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Jaké školy jste vystudoval a kde jste působil?

Mám za sebou dvacet let učitelské praxe v podstatě na všech typech škol od základní až po gymnázium, přes střední odbornou školu. Na toto místo přicházím z blanenského gymnázia.

Ředitel knihovny Mgr. Pavel Přikryl
Mgr. Pavel Přikryl

Byl jste jeden z dvanácti uchazečů. To je poměrně velká konkurence. S jakou koncepcí jste zvítězil?

Koncepce byla poměrně bohatá a vydala by na samostatný článek. Vyberu ale dva body, které bychom chtěli realizovat koncem tohoto roku. Bude to kurz tvůrčího psaní s pracovním názvem, který se s největší pravděpodobností přemění na oficiální název, Zelená tužka. Další projekt má pracovní název Blanenská univerzita nejen pro seniory.

Jak vidíte dosavadní fungování knihovny?

Vidím je velmi pozitivně. Myslím si, že je to jedna z nejlepších výchovně-vzdělávacích nebo obecně řečeno kulturních institucí na území Blanska, která funguje nejen pro Blansko, ale v podstatě pro celý region. Já se pokusím ze všech sil tuto úroveň udržet a ještě ji aspoň o kousíček rozvinout. 

Vím, že jste ve funkci jen chvilku, ale přesto, připravujete nějaké změny, resp. už nějaké změny proběhly?

Jsem tady opravdu teprve třetí týden, velmi krátkou dobu, ale už se nám podařilo přestěhovat cizojazyčné oddělení z ulice K. J. Mašky do studovny a čítárny, tzn. do hlavní budovy. Cílem je přiblížit tohle zajímavé oddělení více čtenářům.

Jaké jsou Vaše první dojmy z práce v knihovně?

Velmi pozitivní. Kolektiv se mně zdá ucelený, přátelský, optimistický. Myslím, že se mně tady bude líbit.

Za rozhovor poděkoval