Rozkvetlá jídelna na Salmovce

6. ledna 2010, ostatní, přečteno: 3342×

V úterý 8. prosince se celá naše třída zúčastnila velmi zajímavého odpoledne. Šlo o jednu z dalších akcí našeho školního projektu, který nese název Z naší zahrady pro zdraví a potěšení.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

I když vyučování už skončilo, v naší školní jídelně bylo živo. Mohli byste zde spatřit nejen žáky naší školy, ale mnozí si přivedli s sebou i své rodiče. A co je sem v tom předvánočním shonu přivedlo? Naše školní jídelna jako by v tomto zimním čase rozkvetla. Kam jste se podívali, všude byly pracovní stoly plné sušených rostlin, hlavně však květin.

Ty žáci pod vedením paní učitelky Varhánkové během podzimu nasbírali a usušili. Někdy je to hotová věda, a tak jme informace museli hledat v odborné literatuře a na internetu. A tak si nyní mohli účastníci vyrobit suchou vazbu. z těchto rostlin za odborného vedení aranžérky Nikol Musilové, která je bývalou žákyní naší školy.

květinové vazby

Práce šla všem pěkně od ruky také proto, že my, deváťáci, jme pro naše hosty připravili různé bylinkové čaje, které jsme v průběhu akce servírovali. Role číšníků nám byla jako ušitá na míru a bavila nás. Spokojení návštěvníci si odnášeli vlastnoručně vyrobenou dekoraci, která může posloužit i jako malý vánoční dáreček.

Kromě toho si mohli také prohlédnout vystavené práce k tomuto projektu. Ty vznikaly v hodinách přírodopisu, pracovních činností, ale také v hodinách českého jazyka, výtvarné výchovy a dalších předmětů. Tento den jsme ze školy odcházeli velice spokojeni. Vždyť jsme mohli pomoct při užitečné akci, která byla nejen o kráse, ale i o zdraví.. Rádi pomůžeme i při dalších akcích.  

Žáci  9.B ZŠ a MŠ Salmova Blansko