Není ti 18? Nesázej! – soutěží k prevenci

10. března 2010, ostatní, přečteno: 3312×

Projekt Rubikon, který formou soutěže zvyšuje u dětí povědomí o zákonech, správném rozhodování a také o rizicích sázení, probíhá v tomto školním roce v Jihomoravském a Plzeňském kraji. V Blansku se ho zúčastní studenti gymnázia.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Gymnázium Blansko, školní kolo soutěže Rubikon
19. 3. 2010 v  9.00 hodin, Kino Blansko
Utká se šest pětičlenných týmů – žáků gymnázia.
Vítáni jsou všichni fandové, které zajímají nejen zákony,
ale i další zajímavé soutěžní disciplíny.

Rubikon je vědomostní, zábavná a interaktivní soutěž pro pětičlenné týmy. Autoři a organizátoři soutěže chtějí upozornit na to, že se mladí lidé do 18 let dostávají k sázkám a do sázkového prostředí a to je špatně. Rubikon ukazuje, kdy může být sázka zábavou a hrou a kdy už rizikem. Je to velká hra, ale zároveň trénink pro život. Začíná ve školách třídními (předškolními) koly. Nejlepších šest družstev se utká v kole školním a vítěz bude svou školu reprezentovat v kole oblastním.

V naší oblasti budou soutěžit družstva: Gymnázium Blansko, ZŠ Adamov, ZŠ TGM Blansko, ZŠ Sloup, ZŠ Jedovnice, a Soukromé Gymnázium a SOŠ Rájec-Jestřebí ( 22. 4. 2010 v sále Okresního soudu).

Vítěz postupuje do krajském finále. A odtud už je jen krok k slavnostnímu finále v Senátu České republiky. Tam se spolu střetnou dva nejúspěšnější týmy Jihomoravského a Plzeňského kraje a ostatní účastníci krajského finále jim pojedou do Prahy fandit.

Všechny důležité informace o soutěži na www.projektrubikon.cz

Mgr. Štěpánka Petříková, Gymnázium Blansko