Začínají opravy zničených silnic

23. března 2010, zprávy z MěÚ, přečteno: 3448×

Opravy komunikací po zimním počasí, které se negativně podepisuje na jejich stavu, začnou v Blansku již tento týden.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

S opravu výtluků se čekalo na správné klimatické podmínky, jež opravy umožní. Jako první přijdou na řadu hlavní tahy – ul. Masarykova, Dvorská, Pražská nebo Bezručova. Následně budou opraveny méně frekventované části. Práce, které provede firma DEAS Boskovice, by měly být hotové asi do měsíce.

Opravy proběhnou za plného provozu, proto je potřeba shovívavosti ze strany řidičů. Jen např. na ulici Masarykově to bude dle odhadů asi sto míst. „Míst, která je nutné opravit, je odhadem stejně jako v loňském roce. Objevuje se nám ale z hlediska oprav větší problém, a tím jsou trhliny a praskliny. Ty bychom rádi opravili hned v další fázi. Je to ale otázka financí. V rozpočtu je pro letošní rok na opravy 1 mil. Kč a podle zkušeností z předcházejících let jej utratíme jen za tyto opravy,“ odhaduje Milan Slouka z odboru komunální údržby.

Pracovníci odboru jsou si vědomi, že některé komunikace, jejich části, potřebují tzv. velkoplošnou opravu (úsek v celé šířce komunikace a délce třeba 50 m). Zatímco loni se ještě někde uskutečnily, letos na ně zřejmě peníze nezbudou.