Majáles 2010 – přípravy v plném proudu

26. dubna 2010, kultura, přečteno: 4121×

V plném proudu jsou na blanenských středních školách přípravy na letošní majáles, který se bude konat v pátek dne 7. května 2010. Hlavním organizátorem této studentské veselice je v tomto roce Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Blansko.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Jako v každém předcházejícím ročníku vyjde i letos majálesový průvod v čele s králi ve 12.00 hodin od budovy Obchodní akademie a Střední zdravotnické školy na Písečné.

Jeho trasa povede ulicí Jasanovou, Čapkovou, přes náměstí Míru a ulicí Stařeckého na ulici Sadovou. Po ní bude pokračovat na ulici Seifertovu, okolo drogerie a po ulici kolem hotelu Dukla na kruhový objezd u budovy MěÚ Blansko. Zde průvod zabočí na ulici vedoucí ke kruhovému objezdu u budovy bývalé pošty a vrátí se ulicí Rožmitálovou zpět k drogerii. Další část trasy povede ulicí kolem budovy MěÚ Blansko ke kruhovému objezdu u Štěpánků a dále po ulici Dvorské do zámeckého parku. 

Majálesový průvod v roce 2009
Foto z minulého roku.

Na trase se budou do průvodu postupně zařazovat studenti dalších středních škol. Do zámeckého parku dorazí kolem 13. hodiny. Zde pak bude majáles po slavnostním zahájení pokračovat kulturním programem, ve kterém se představí studenti jednotlivých škol.

Součástí kulturního programu budou soutěže o ceny a trh, na kterém budou nabízeny výrobky žáků blanenských základních a středních škol. Výtěžek z trhu bude věnován Sjednocené organizaci nevidomých a slabozrakých Blansko.

Majálesový den bude zakončený Majálesovou zábavou, která začne ve 20.00 hodin v Dělnickém domě Blansko, hrát bude skupina Arcus.