Rybáři zahajují na pstruhových vodách

16. dubna 2010, zprávy z MěÚ, přečteno: 3400×

Zahájení rybářské sezóny na pstruhových vodách je každoročně spojeno s datem 16. dubna. Pstruhové vody představují potoky a řeky, obecně řečeno vody tekoucí, tak jak jsou zařazeny do schválených rybářských revírů.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Na vodách mimopstruhových již někteří nedočkavci loví, nicméně za řádné zahájení rybářské sezony se považuje právě den 16. dubna.

Je potěšitelné, že přátel „Petrova cechu“ přibývá. Na území správního obvodu obce s rozšířenou působností Blansko hospodaří, jak na vodách pstruhových tak i mimopstruhových, místní organizace Moravského rybářského svazu Blansko, Adamov a Rájec-Jestřebí, které sdružují necelých 1.600 členů. Zhruba dvě třetiny uvedeného počtu rybářů eviduje blanenská organizace.

V roce 2009 vydal odbor životního prostředí MěÚ Blansko celkem 345 rybářských lístků, z nichž 44 bylo vydáno mládeži do 15 let. Více než polovina lístků, přesně 182 kusů, byla vydána na dobu nejdelší možné platnosti 10 let. Na správních poplatcích za vydání rybářských lístků bylo v roce 2009 vybráno 115 tisíc korun.