II. Motoden ve speciální škole

3. června 2010, ostatní, přečteno: 4044×

Již podruhé přijeli do Speciální školy v Blansku motorkáři. Letos jich sem dorazilo mnohem víc než loni.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

„Stačilo se zmínit na internetových stránkách o motorkách a začali se nám hlásit sami z celé republiky. Kvůli špatnému počasí jich ale nakonec dorazilo méně než původně očekávaných 64. I tak ale přijelo asi čtyřicet motorek,“ upřesňuje počet účastníků Jiří Němec. Sám má ve škole dceru. Burácení motorky, když pro ni přijede, se dětem moc líbilo, a tak se rozhodl pro ně uspořádat sraz. První se uskutečnil loni a měl u dětí obrovskou odezvu. Nebylo tedy jiné volby, říká, než akci zopakovat.

motorkáři – přivítání s ředitelkou školy

Jména všech přihlášených účastníků byla natištěna na 140 tričkách pro personál, děti i samotné motorkáře. I ta byla sponzorsky dodaná od Martina Eigla, který bydlí hned naproti škole. Dětem toho kluci na motorkách dovezli opravdu hodně. Od Nadačního fondu Tesco předali velkou televizi, mezi sebou vybrali na 17 tisíc korun a od sponzorů zajistili nápoje na akci. Bylo toho ale mnohem víc: CD, DVD, pastelky, tužky... Na oplátku obdrželi od dětí motorky vymodelované z keramiky, občerstvení a sladký dort.

děti a motorky

Z motorek byly nadšené nejen děti, ale i paní ředitelka Ludmila Konopková: „Většina lidí, kteří sem dorazili, nás vůbec neviděla. Jen o nás četla někde na webu. Pro děti je to skvělé vytržení ze zaběhnutého stereotypu, i když i my sami se jim snažíme život obohatit různými terapiemi.“

Překvapena byla i částkou, kterou mezi sebou motorkáři vybrali. V době, kdy školy bojují o každou korunu, se 17.015 Kč bude hodit. Za to nakoupí barvy, rámečky, keramickou hlínu a jiné věci, které děti neustále potřebují a rády s nimi pracují.