O vyřízených žádostech o vydání dokladů se dozvíte z webu

17. června 2010, zprávy z MěÚ, přečteno: 7438×

O vyřízení žádostí o nové doklady se dnes lidé dozví z webu. Stačí, aby si zapamatovali datum, kdy žádost podali.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Zda je žádost z konkrétního dne vyřízená, a tím pádem doklad připravený k vyzvednutí, si přečtou hned na hlavní stránce www.blansko.cz. Zveřejňovány jsou termíny pro řidičské průkazy, občanské průkazy a pasy.

Odbor vnitřních věcí provedl během měsíce dubna a května stavební úpravy spočívající v sestěhování úseku občanských průkazů a cestovních dokladů na jedno pracoviště. Občanské průkazy a pasy je tak nyní možné vyřídit na jednom místě a navíc v rozšířených úředních hodinách:

Pondělí  8:00–17:00 hodin
Úterý  8:00–14:00 hodin
Středa  8:00–17:00 hodin
Čtvrtek  pracoviště uzavřeno
Pátek  8:00–12:00 hodin

Po tuto dobu je samozřejmě k dispozici hlavní pokladna.

Cílem bylo provést optimalizaci a zefektivnění práce na úseku správních činností vzhledem k připravovaným legislativním změnám na tomto úseku, které začnou platit od poloviny roku 2012. Vytvořilo se tak pracoviště přívětivé nejen pro pracovníky oddělení, ale hlavně pro příchozí občany, kteří nyní najdou v přízemí budovy na nám. Republiky 1 v Blansku kompletní zázemí pro vyřízení svých záležitostí.

Celé oddělení je nyní napojeno na vyvolávací systém, kdy příchozí občan po zvolení požadované volby převezme lístek s pořadovým číslem a následně je vyvolán k příslušné přepážce k vyřízení svých záležitostí. Vytváří se tak přehledné prostředí pro klienty a odpadají tím i delší čekací lhůty.

Součástí prostor správního oddělení je i koutek Family-Point, kde si čekání na vyřízení dokladů zpříjemní i děti a maminky.