Kakáč porazil Koláře

22. července 2010, sport, přečteno: 4771×

Nominace na Mistrovství světa v biketrialu byla v rámci 5. závodu seriálu Vema Mistrovství ČR uzavřena v sobotu 19. 6. v Blansku. Trochu netradičně se jel tento závod v trialparku na sportovním ostrově L. Daňka neboť příroda si usmyslela, že udělá změnu a po bouřce se silným větrem nás do lesa nepustila.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Blanenský pořadatelský klub měl tedy o práci na týden před závody postaráno, ale vše nakonec dobře dopadlo. Domácí vytvořili šest umělých kontrolních úseků jak pro mladší kategorie, tak i pro dospělé. Většina sekcí se nacházela přímo v areálu trialparku, jedna ze sekcí byla umístěna u splavu a jedna díky pochopení a spolupráci firmy EXPAL přímo na kládách v prostorách firmy za což jim patří velké poděkování.

Tak trochu netradičně se jel závod na tři kola. I když to mnohé jezdce a doprovody mohlo trochu mrzet, že nepojedou v oblíbeném lese lokality Palava, sjel se přesto do Blanska rekordní počet závodníků. Jen slovenských jezdců zde bylo osm, což je trochu méně než obvykle, ale naopak přibyli dva jezdci z Polska.

biketrialista

Našim se tentokrát v domácím prostředí opravdu dařilo. Nejmladší Ondřej Šenk s velkým náskokem zvítězil v kat. MINIME a zajistil si tím možnost startu na červencovém mistrovství světa ve Španělsku a Itálii. Jako vítěz nejprestižnější mládežnické kategorie si pak odnesl i speciální cenu telefon Nokia, který do soutěže věnovala firma Dům Barev pan Josef Bártek. Na 13. místě skončil Michal Sedlák.

Také Junior Václav Gryc potvrdil druhým místem svoje místo v reprezentačním týmu. V tomto závodě jej přemohl jen slovenský jezdec a ten body do nominace a MČR nebere a Vašek tak nominačních bodů získal nejvíce.

V kat. Junior bude ČR na MS reprezentovat také Martin Kakáč, který letos v MČR závodí v nejvyšší soutěži ELITE. Blanenským závodem si svoje místo v repre potvrdil, když tak trochu zaskočil své soupeře a skvělou jízdou zvítězil před Romanem Chvojkem z Prahy a domácím Václavem Kolářem.

Martin jako by rok čekal na odvetu z loňského roku, kdy jej na domácí půdě porazil Vašek Gryc, ale s tou výjimkou, že letos si pro oplátku vybral také Vaška, ale Koláře. Na bednu si konečně vystoupil také Senior Tadeáš Ševčík, když se zlomeným palcem u nohy z minulého závodu bral bronzovou medaili.

V soutěži probíhajícího HI-TEC Cup poháru si zajistil Jaroslav Beran 9. místo v kat. Hobby a Miloslav Gryc 14. místo.

na překážkách
Fotografie: Ladislav Stloukal

Biketrialisty před prázdninovou přestávkou a potom odjezdem na Mistrovství světa čeká v Březové u Sokolova 2. kolo Evropského poháru, které se pojede současně také jako další závod seriálu Vema mistrovství ČR.

Radim Kakáč