Školení již absolvovala polovina z plánované tisícovky účastníků

10. srpna 2010, zprávy z MěÚ, přečteno: 3347×

Projekt vzdělávání v e-Governmentu v ORP Blansko zdárně pokračuje. Dnes je zhruba v polovině. Zahájen byl v září 2009 a k 30. 5. 2010 bylo v e-GON centru proškoleno 575 účastníků z plánovaných 584, což je 98,4 %. Z toho je 116 mužů a 459 žen. Tato skladba odpovídá skladbě podpořených osob.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

O získané dotaci z Operačního programu lidské zdroje a zaměstnanost na projekt vzdělávání v e-Governmentu ORP Blansko jsme informovali již v březnovém Zpravodaji města Blanska. Cílem projektu je proškolit 1024 účastníků s počtem absolventů 510. Plán školení se zatím daří dodržet, což dokládají i výše uvedené informace.

„Teď jsme oproti původním plánům navýšili počet kurzů. Týká se to především kurzů spisové služby pro úředníky z obcí správního obvodu,“ informoval  regionální manažer školení Radim Bláha. Ti jednak zjišťují, že školení opravdu potřebují a vliv na to mají i podzimní volby. Úředníci z malých obcí se nechtějí zbytečně školit, když, jak říkají, neví, jestli zůstanou po volbách ve funkci. Ve školícím centru tak očekávají větší zájem až na podzim.

školení Egon
Školící centrum.

Nejvíce školení je zaměřeno na práci se službou Czech Point. Do ní přibývají postupně další agendy, na které je nutné pracovníky připravit a seznámit je s nimi. Nyní je to například školení pro zaměstnance matričních úřadů a ohlašoven, tedy zapisovatelů do agendového informačního systému evidence obyvatel. Od 1. července si totiž obce zapisují změny do této evidence samostatně.

Následuje spisová služba, konverze dokumentů v Czech Pointu z moci úřední nebo práce s balíkem kancelářských programů. Poslední jmenovaný kurz je určený zatím jen pro úředníky Města Blansko. Naučí se vše od základů až po lehce pokročilé věci, a to především takové, které využijí při své práci.

Celý projekt je hrazený z prostředků Evropské unie z dotace z Operačního programu lidské zdroje a zaměstnanost na projekt Vzdělávání v e-Governmentu ORP Blansko. Kurzy mohou úředníci navštívit i víckrát. Vždy zdarma. Přičemž každý účastník kurzu obdrží certifikát o jeho absolvování. Školí se nepřetržitě, i přes léto. Projekt potrvá do konce roku 2011.

logo operační program lidské zdroje