Chodník u Kauflandu

21. září 2010, ostatní, přečteno: 3866×

Po kousku chodníku, který by propojil areál Kauflandu s cestou na Zborovce, volali obyvatelé tohoto sídliště dlouhou dobu. Dočkali se až letos.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Různých zkratek přes trávník si lidé v Blansku vyšlapali víc. Tahle však citelně chyběla, protože si tudy obyvatelé sídliště Zborovce zkracovali cestu do města a k vlaku. Po výstavbě Kauflandu se tato trasa stala ještě frekventovanější právě ve spojení s návštěvou obchodního domu a asi 15 m chodníku zde citelně chybělo. 

nový chodník u Kauflandu

Ne všechny vyšlapané stezky lze přeměnit na plnohodnotné chodníky, protože tomu brání např. inženýrské sítě, celková koncepce nebo by se musela ničit zeleň. Zde to naštěstí šlo, i když realizaci také překážela jedna věc. Průtahy byly způsobené tím, že pozemek, na němž měl chodník vzniknout, nepatřil Městu Blansko. To tak nemohlo tuto investici zrealizovat. K získání pozemku od Jihomoravského kraje došlo až v loňském roce a akce mohla být zařazena do plánu investic na letošní rok, kdy se ji podařilo uskutečnit.

Podobných míst, jakým je výše zmíněná propojka chodníků u Kauflandu, je v Blansku určitě víc. Pokud máte tip na další místo v Blansku, kde by měl vzniknout namísto vyšlapané stezky chodník, napište nám to na e-mail zpravodaj@blansko.cz.