Drahan na cestách

25. září 2010, kultura, přečteno: 4253×

Školní rok 2010/2011 začal pro muzikanty, tanečníky a zpěváky Folklorního souboru Drahan Blansko trochu netradičně. Se svolením ředitelstvích svých škol si prodloužili prázdniny.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

V pátek 3. září soubor odcestoval do Chorvatska, kde v letoviscích Makarské riviéry uvedl tři celovečerní představení a několik hudebních večerů. Hudba a tance našeho folkloru byly umocněny nádhernými scenériemi dalmáckého pobřeží a zaujaly natolik, že soubor dostal nabídku k účinkování pro příští sezonu.

Po týdenním pobytu v Chorvatsku se soubor vydal na cestu do parterského polského města Legnica, kde se slavilo desáté výročí podepsání smlouvy mezi Blanskem a Legnicí o partnerství a vzájemné spolupráci. Zde soubor Drahan uvedl hodinu a půl trvající folklorní představení a následujícího dne se vrátil domů do Blanska.

Drahan v Legnici
Drahan se v Legnici představil v novém obchodním a kulturním centru. Foto: L. Rek

Poděkování za reprezentaci patří všem jeho členům, zejména však primáši Cimbálové muziky Drahan Jiřímu Danielovi mladšímu a vedoucí a choreografce souboru Miluši Jeřábkové. Za finanční podporu tohoto turné patří poděkování Jihomoravskému kraji, Městu Blansko a Soukromé ZUŠ Blansko.

JJ