Ráno na tábor, večer domů

11. září 2010, ostatní, přečteno: 3884×

Léto, to je horké slunce, léto, to jsou prázdniny, léto, to jsou dobrodružství s kamarády, hry, les, koupání. Děti se při té představě nadchnou, dospělí zasní a taky jim trochu zatrne, protože doby, kdy se vnoučata z měst houfně sjížděla na vesnici za babičkami, jsou už dávno pryč, a tak se s blížícími prázdninami často vynoří otázka, kam s dětmi, zvlášť když jde o děti malé, které ještě není možné svěřit běžným táborům a nejrůznějším sportovním soustředěním.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Záchranou rodičů se tak čím dál tím častěji stává báječný vynález jménem příměstský tábor – tábor se vším hezkým, co k táboru patří, kde děti prožijí den, aby se navečer plné dojmů vrátily domů, odpočinuly si a ráno zase plné energie vyrazily do „akce“.

na táboře
Fota: Klub Ratolest

Klub Ratolest při Centru Pro v rámci oblastní Charity Blansko letos uspořádal hned tři turnusy příměstského tábora, pro děti ve věku 3–6 let a 7–12 let. Děti se seznámily s krásami a pamětihodnostmi širokého okolí, jezdily na koních, prošly jeskyně, navštívily pštrosí farmu i Šiklův mlýn, hrály hry, vytvářely hudební nástroje, malovaly, zpívaly, batikovaly trička a navazovaly nová a utužovaly stará přátelství. Nechyběl nepostradatelný táborák, a o program bylo bohatě postaráno i ve dnech, kdy lilo jako z konve.

akce na táboře

Podle rozzářených výrazů dětí a jejich nadšeného vyprávění je jisté, že vzpomínky na tábor v Ratolesti budou jednou patřit mezi ty nejkrásnější.

KK