Mění se pravidla pronajímání bytů v domech s pečovatelskou službou

10. října 2010, zprávy z MěÚ, přečteno: 3600×

Na 71. schůzi rady města schválena Pravidla pro poskytování nájmu bytu v domech zvláštního určení – v domech s pečovatelskou službou v majetku Města Blansko.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Do bytů na domech s pečovatelskou službou se převážně stěhovali občané, kteří měli zavedenou pečovatelskou službu a využívali ji. Věková hranice pro přijetí byla 65 roků. V souvislosti s legislativními změnami byla pravidla postupně doplňována. V současnosti, kdy jsou upraveny věkové hranice odchodu do penze a demografický vývoj ukazuje, že se délka života prodlužuje, bylo nutné Pravidla upravit.

Na 79. schůzi rady města konaná dne 24. 8. 2010 usnesením č. 72 byla schválena směrnice č. 4 Pravidla pro poskytování nájmu bytu v domech zvláštního určení – v domech s pečovatelskou službou v majetku Města Blansko. Byty v domech s pečovatelskou službou jsou nyní určeny k zajištění sociálního bydlení osob v nepříznivé sociální situaci, jejichž snížená soběstačnost je způsobená věkem:

  • senior ve věku 70 let a více

  • zdravotním stavem, kdy snížená soběstačnost je hodnocena minimálně I. stupněm závislosti na pomoci jiné fyzické osoby podle zákona o sociálních službách.

S obsahem této směrnice je možné se podrobně seznámit na Odboru sociálních věcí, oddělení sociálních služeb, nám. Republiky 1, v přízemí budovy, v kanceláři č. 20.