Vánoční balíčky pro povodněmi postižené rodiny

24. listopadu 2010, ostatní, přečteno: 3209×

Mnoho lidí, jejichž domovy v srpnu zasáhla povodeň, nám vyprávělo, jak pro ně byla důležitá nejen konkrétní pomoc přímo po povodních, ale i kolik sil jim dodal ten pocit, že na to vše nejsou sami, že jsou lidé, kteří jim pomáhají, kteří s nimi soucítí, kteří na ně myslí.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Blíží se advent a vánoce, doba přípravy dárků i hodnocení minulého roku. Obracím se na vás s prosbou o pomoc. Chceme ukázat lidem v zasažených oblastech, že na ně stále ještě myslíme a že nám jejich osud není lhostejný. Rádi bychom dětem a do postižených rodin předali vánoční balíček od vás. Praktická pomoc postiženým povodněmi přišla v létě v různé podobě. Každý z nás má nyní už své jiné starosti. Ale lidé v zatopeném území se dále potýkají se svými starostmi.

Farnost Luterské církve ze Zittau a okolí v Německu připraví balíčky pro děti. Na vás v Čechách se obracím s prosbou o pomoc při přípravě balíčku pro dospělé. Bylo by dobré, aby všechny balíčky byly přibližně stejné a to v hodnotě cca 250,00Kč. Balíček může připravit jedinec nebo více lidí najednou, to necháváme na vás. V balíčku by mohlo být například: čaj, káva, vánoční dobroty, vánoční dekorace nebo svíčka. Můžete připojit i osobní vánoční pozdrav.

Děkuji vám všem, kteří jste již pomohli nebo pomůžete touto formou i díky vám „jsme nad vodou“. Vážíme si každé pomoci. V případě potřeby dalších informací se na mě můžete kdykoliv obrátit.

ThMgr. Hedvika Zimmermanová, farářka v Hrádku nad Nisou.

V dřevěném kostelíku v Blansku se budou vámi připravené balíčky vybírat v době od 27. 11. – 15. 12. 2010 při všech bohoslužbách, rorátech a koncertech. Farář Martin je potom odveze osobně do Hrádku nad Nisou, kde se budou rozdělovat při vernisáži 17. 12. 2010 od 17.00 hodin a během výstavy vánočních stromků v Chrámu Pokoje v Hrádku nad Nisou (18.–19. 12. 2010) a okolí. Nejde o anonymní akci posílání peněz na nějaké konto! Vaše osobní pomoc bude, pod dohledem bratra faráře, dodána na místo a předávána konkrétním lidem. Podpořte ji prosím, předem děkujeme.

Rada starších a Martin Kopecký, farář