Tipy na nové chodníky

19. prosince 2010, ostatní, přečteno: 3657×

V článku o novém chodníku u Kauflandu byla v závěru výzva, abyste nám poslali tipy na další místa v Blansku, kde by měl vzniknout namísto vyšlapané stezky chodník. Několik reakcí do redakce dorazilo.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

„Bydlím na sídlišti na Podlesí, kde od prvopočátku chybí chodník a osvětlení na ulici Nad Žlíbkem, ve směru od 9. května na Podlesí,“ píše pan Vašíček. Chodník končí u garáží na Podlesí a není tu ani přechod pro chodce, ani pěšinka. Při chůzi musí chodec vejít do vozovky, která je v tomto místě točivá a navíc frekventovaná. Při snížené viditelnosti se riziko střetnutí chodce a vozidla zvyšuje, jelikož tu není ani osvětlení.

Dalším takovým lidmi prošlapaným místem, je krátká blátivá spojka z Divišovy ulice kolem bývalé Kameny a garáží na chodník Poříčí. Zde by k nápravě dle slov autora stačilo vybudovat asi 6 m chodníku.

Divišova
Vyšlapaná stezka přes trávu z Poříčí na ulici Divišovu.

U sídliště Sever padlo hned několik tipů. Jednak stezka od „papučárny“ (býv. obchod) ke hrázi přehrady (Tato trasa je začleněna do připravované regenerace sídliště Sever, pozn. redakce.). Dále cesta za hřbitovem směrem na Sever a nakonec také cesta Zborovce – hřbitov (též známá jako Sherwood).

Kromě výše zmíněného chodníku ze Severu na Palavu se s jejich realizací zatím nepočítá.