Psi v útulku – leden 2011

18. ledna 2011, ostatní, přečteno: 6370×

V útulku po Vánocích přibylo hodně pejsků, ale jedná se o několikaměsíční psy, tedy takové, které si majitelé pořizovali v létě.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

„Po Vánocích nám zatím lidé štěňata nenosí. Přibyli nám psi, kteří jsou podle věku odhadem z loňského léta. Dokud je pes malý, je milý a lidé nemají problém se o něj starat. Ale jakmile trochu vyroste, omrzí se a končí u nás,“ vysvětluje vedoucí blanenského útulku Jarmila Jurová. Proto zde psů nejvíce přibývá v létě. To jsou ty tzv. „vánoční dárky“.

Mezi svátky se dokonce podařilo čtyři pejsky udat novým majitelům. Jednalo se o štěňátka od fenky z útulku. Dalšího (Princeznu) si odváželi noví majitelé těsně před naším rozhovorem. Nyní je v útulku deset psů.

Pro případné zájemce přinášíme aktuální nabídku psů k osvojení:

Art

pes Art

Plemeno: kříženec špice
Pohlaví: pes
Věk: 10 měsíců
Váha: 8,5 kg, výška: 42 cm
Je od majitelky, která se o něj ze zdravotních důvodů nemůže starat. Art je čistotný, veselý a hravý.

Drsňáček

pes Drsňáček

Plemeno: hladkosrstý kříženec 
Pohlaví: pes
Věk: asi 5 měsíců
Váha: 4,5 kg, výška: 38 cm
Přivezen MP 6. 1. 2011. Zatím je hodně nešťastný a vyžaduje kontakt s člověkem. Milý, hodný, kontaktní pejsek, vhodný i ke starším lidem do rodinného domku.

Broček

pes Broček

Plemeno: kříženec 
Pohlaví: pes
Věk: 11 roků
Přivázán silonovým provazem u dopravní značky před útulkem. Byl u něj nalezen očkovací průkaz (bez jména majitele) a roztrhaný pytel granulí. Broček je strašně hodný a rád se mazlí.

Benn

pes Benn

Plemeno: kříženec zlatého retrievera a NO
Pohlaví: pes
Věk: narozen 6. 9. 2008
Váha: 33 kg
Dovezen MP Blansko 25. 11. 2010 od majitelky, která ho dále fyzicky nezvládne. Benník je milý, hravý a potřebuje vychovat. Miluje vycházky na vodítku a je ideální hlídač k rodinnému domku.