Trénink paměti nejen pro seniory

8. února 2011, zprávy z MěÚ, přečteno: 3458×

Jak je paměť důležitá, si každý z nás uvědomuje mnohokrát během každého obyčejného dne. Je jednou z nejzajímavějších a nejdůležitějších schopností mozku. Pomáhá nám orientovat se v situacích, ve světě, ale také v sobě samých.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

S přibývajícím věkem je chvil, kdy se na svoji paměť už nemůžeme tolik spolehnout, více. Paměť je však možné trénovat a znovu tak oprášit některé paměťové stopy, informace, obrazy míst či lidí, které jsme si tam v průběhu života uložili. Můžeme si pomoci různými technikami.

Pro ty, kteří to nevzdávají a mají zájem také o pravidelné příjemné setkání s dalšími lidmi otevřenými možnostem stále na sobě pracovat, nabízí Městský úřad Blansko, odbor sociálních věcí, Poradna pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy již 9. běh úspěšného tréninkového kurzu, zaměřeného na zkvalitnění paměťových funkcí. Uskuteční se v prostorách Poradny pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy, ul. Sladkovského 2b, Blansko.

Cílem kurzu bude získat přehled o paměťových možnostech, vytvořit si vlastní způsob, jak lépe a dovedně používat svou paměť, posílit funkce paměti a naučit se různé techniky pro vybavování informací. Mnoho funkcí můžeme posílit naučit Vás způsoby, jak si uchovat v paměti informace pro Vás dříve obtížně zapamatovatelné.

V průběhu jednotlivých setkání postupně nahlédneme do problematiky fungování naší paměti, vyzkoušíme si praktická cvičení na rozvoj paměti a techniky na zapamatování a vybavování informací pro snadnější orientaci v životě. Procesu zapomínání zcela zabránit nelze, tréninky paměti Vás však vybaví novými možnostmi a posílí zdravé fungování paměti.

Kurz bude zahájen 15. února 2011 v 10:00 hodin a potrvá do konce června 2011. Setkávání účastníků bude probíhat 1× za 14 dní v dopoledních hodinách dle programu, který každý účastník obdrží na první schůzce. V případě zájmu kontaktujte odbor sociálních věcí, Poradnu pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy, na telefonním čísle: 516 413 524 nebo na e-malové adrese: kozonova@blansko.cz.