Nové byty pro sociálně potřebné vzniknou na domech Města

26. března 2011, zprávy z MěÚ, přečteno: 3521×

Město si při prodeji bytů ponechalo ve svém vlastnictví dva bytové domy Údolní 23 a 9. května 24. Na Údolní 23 dojde k nástavbě dvou pater.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Investiční akci čeká letos projekční příprava. Stavět by se mělo nejdřív příští rok. Dvě nová patra budou sloužit jako domy s pečovatelskou službou s tím, že v nich vzniknou i dva bezbariérové byty. Nástavbou ale rekonstrukce neskončí. S postupným odchodem nájemníků bude předělán celý dům ve stejném režimu, jak je to v domě na ulici 9. května 1. 

bytovka Údolní 23

Město tím získá dalších 40 bytů s pečovatelskou službou. Ve svých plánech se zaměřuje hlavně na ty, kteří potřebují byty ze zdravotních důvodů. V seznamu o získání bytu v domově s pečovatelskou službou eviduje Město asi 70 zájemců. Počet bytů je dle slov starosty v nejbližším období dostatečný: „Pokud byt nabídneme pěti šesti uchazečům, obvykle čtyři odstoupí s tím, že zatím byt nechtějí, protože jsou na tom zatím zdravotně dobře.“

S úpravou volných prostor na nové byty se ale letos začne v domě na Písečné. V rozpočtu je na tuto investiční akci připraveno 6 milionů Kč.