Provoz dětského koutku na MěÚ v Blansku

9. dubna 2011, zprávy z MěÚ, přečteno: 3468×

Family point – „rodinný koutek“ – je v provozu v budově na náměstí Republiky 1 již od března 2010. Toto místo je určeno pro rodiče s dětmi, kteří jsou se svými malými dětmi na úřadě a potřebují si vyřídit úřední záležitosti, nebo jsou ve městě, mimo domov, a potřebují děti nečekaně přebalit nebo nakrmit.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Dětský koutek pro děti a jejich maminky najdete na konci chodby vlevo v přízemí budovy Městského úřadu Blansko na náměstí Republiky 1. Za období jednoho roku jej navštívilo mnoho rodičů se svými dětmi. Tento prostor využívají nejen v úřední dny, ale i ostatní pracovní dny po dobu, kdy je otevřen městský úřad.

Family Point na MěÚ v Blansku

Najdete zde přebalovací pult, mikrovlnou troubu pro ohřev jídla pro děti a pohodlné židle pro kojící matky. Místo je vhodné i pro maminky s více dětmi, kdy si starší sourozenci mohou po dobu kojení či přebalování např. malovat nebo se zabavit hračkami, které jsou tu pro ně k dispozici. Pro rodiče jsou zde ve stojanu letáky, nabídky a propagační materiály související s rodinou a dětmi, především informace o službách a nabídkách v našem městě a jeho okolí.

Větší děti zde mohou malovat na volné papíry či do omalovánek. Jelikož je místo opravdu velice frekventované, projevuje se zde velká spotřeba kreslících potřeb – především pastelek a tužek. Chtěli bychom tedy touto cestou oslovit veřejnost, pokud by doma měli již nepotřebné jakékoli pastelky a mohli je věnovat na tyto účely, ať kontaktují Mgr. Janu Fadrnou, vedoucí oddělení sociálně právní ochrany, tel. 516 775 358, e-mail: fadrna@blansko.cz.