Z činnosti městské policie – březen 2011

12. dubna 2011, zprávy z MěÚ, přečteno: 4049×

V březnu se hlídkám městské policie podařilo zadržet několik pachatelů trestné činnosti.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Článek měl omezenou platnost.
Informace v něm uvedené nemusí být již aktuální.

Dne 18. března ve 20.58 hodin byl telefonicky oznámen na služebnu Městské policie Blansko pohyb podezřelých osob kolem stánku občerstvení na ulici Rožmitálově. Na místo se ihned přemístila hlídka strážníků, které se včasným zákrokem podařilo zadržet tři pachatele vloupání do objektu.

Jednalo se o 17letou dívku, která byla přistižena přímo ve stánku občerstvení, a dále dva muže ve věku 19 a 28 let, kteří se zdržovali u objektu a na vloupání se pravděpodobně také podíleli. Všichni tři podezřelí byli zadrženi a předáni Policii ČR k dalším úkonům v trestním řízení.

Dne 29. března se ve 20.00 hodin dostavil osobně na služebnu Městské policie Blansko 71letý občan z Blanska s četnými krvácejícími poraněními hlavy. Zraněný uvedl, že byl před chvílí opakovaně bezdůvodně napaden a okraden na nám. Republiky a na ulici Seifertově neznámým útočníkem.

K ošetření zraněného byla ihned přivolána RZS Blansko. Mezitím se hlídce strážníků v terénu podařilo podle udaného popisu vypátrat podezřelého muže na ulici Hybešově, kde ho zadržela i s odcizenými věcmi (batoh, mobilní telefon, boty). Jednalo se o 26letého muže z Blanska, který byl předán rovněž Policii ČR pro podezření ze spáchání násilného a majetkového trestného činu.

Mgr. Stanislav Sotolář
zástupce ředitele MP