Místostarosta přijal koordinátory projektu Feeling good at my school

20. května 2011, ostatní, přečteno: 3325×

Koordinátory mezinárodního projektu „Feeling good at my school“ přijal v pondělí 16. května na radnici místostarosta Jiří Crha.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Za město Blansko se projektu účastní Základní škola Erbenova, která je hostitelem závěrečného setkání koordinátorů tohoto dvouletého projektu. Dále jsou do něj zapojeny základní školy z Německa, Švédska, Nizozemí, Litvy, Velké Británie a Polska.

Z diskuze mezi zúčastněnými školami vyplynulo, že děti čelí stejným problémům, které ovlivňují jejich duševní i fyzické zdraví. Nezdravá strava, nedostatek pohybu a malé sebevědomí vede u mnoha dětí k selhání ve výuce.

přivítání místostarostou Jiřím Crhou

Projekt měl proto podpořit u dětí zdravý životní styl, naučit je lepším návykům, přivést je ke sportu a zlepšit jejich duševní pohodu, která se pak projeví na jejich zdraví i lepším přístupu ke vzdělávání.

Žáci se mj. účastnili mnoha aktivit zlepšujících jejich fyzickou a duševní vitalitu (tanec, vaření, hudba, akrobacie, divadlo nebo natáčení). V neposlední řadě se také naučili angličtinu. Záměrem projektu bylo vytvořit vzdělávací programový balíček, založený na výše uvedených principech, pro trvalé začlenění do výuky ve zúčastněných školách.