V Blansku se opět sjedou milovníci vozů značky Škoda

29. května 2011, ostatní, přečteno: 3712×

První víkend v červnu se jako již tradičně Blansko a blízké okolí zaplní vozy různého stáří, vzhledu i výkonu. Všechny tyto automobily budou mít jedno společné. A to znak Škoda na přední kapotě!

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Blanenský sraz je druhým kolem Moravsko-slovenského poháru, jehož třetí ročník byl zahájen v dubnu ve Slovenské Prietrži a bude zakončen v září brněnskými pořadateli na Mušově.

Program letošního srazu je nabitý a plný překvapení jako každý rok. Zahřívacím kolem pro nadšence je Noční AOS (automobilový orientační závod), který bude odstartován v Blansku Češkovicích v pátek 3. 6. přibližně v 21 hodin. Hlavní program bude zahájen v sobotu ráno na stejném místě.

V dopoledních hodinách proběhne oficiální zahájení a poté se jednotlivé posádky rozejdou k plnění soutěží zručnosti, mezi kterými nebude chybět třeba poznávání náhradních dílů. Po ukončení činností se milovníci starých aut rozjedou podle itinerářů po trase denní AOS.

Na cestě závodníky budou čekat další úkoly, např. sprint na 400 metrů do kopce. Zhruba od 14 hodin se auta budou sjíždět na parkovišti vedle hotelu Dukla v centru města Blanska, kde bude následovat další kolo soutěží zručnosti. Zde bude možnost si všechna vozidla prohlédnout, popř. promluvit s majiteli.

Na závěr se všichni společně předvedeme ve „spanilé jízdě“. Ceny jsou připraveny nejen pro vítěze orientačních soutěží a soutěží zručnosti, ale pravidelně účastníci vybírají také Osobnost srazu a Auto srazu.

Rádi bychom všechny účastníky poprosili, aby se do 27. 5. registrovali na stránce www.skoda.dobrodruh.net. Do závodu registrujte vždy váš vůz, řidiče a spolujezdce. Je také možnost zamluvit si ubytování nebo jídlo na páteční a sobotní večer. Na místě je poté třeba uhradit startovné.

I přesto, že dvoučlenná posádka je výhodou, závodu se samozřejmě můžete zúčastnit i bez spolujezdce. A pokud nejste náruživí řidiči, neváhejte alespoň využít příležitosti prohlédnout si několik desítek vozů Škoda různých barev, typů a ročníků na jednom místě. Loni se „spanilé jízdy“ zúčastnilo téměř 60 aut.

Zveme všechny příznivce a majitele automobilů Škoda, vítáni jsou hlavně majitelé starších vozů s motorem vzadu, aby za námi přijeli v pátek 3. 6. nebo v sobotu 4. 6. do rekreačního centra Vyhlídka Blansko Češkovice. Další informace a registrační formulář naleznete na výše uvedených internetových stránkách.

Těšíme se na vás a vaše miláčky!

Za pořadatele Eva Lysoňková