Na sportovním ostrově vzniká nová dráha pro buggyny

20. července 2011, ostatní, přečteno: 4399×

Pod patronát si ji vzal Pavel Pernica. Autíčkům se věnuje asi pět let. Zatím jezdí hlavně silniční závody na nedaleké asfaltové dráze jako člen RC Autoklubu Blansko. Buggynu s benzínovým motorem si pořídil, aby si mohl zajezdit kdekoliv a v jakémkoliv terénu.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Nevyužitý pozemek na sportovním ostrově mu dalo do výpůjčky město Blansko. „Dokud mně to neschválili, nemohl jsem zde nic tvořit,“ říká Pavel Pernica. Vznikat vše bude postupně. Jak má dráha vypadat už ví, vytyčenou ji má a zaplní celých přidělených 800 m2. Délku má cca 180 metrů. Cílem je připravit ji letos tak, aby se na ní dalo zajezdit.

návrh dráhy

Velkým úkolem bude příprava dráhy. „Půda je zde samý kámen. Upravil jsem to kultivátorem, ale stejně všechno hned zarůstá, když se nejezdí. Budu shánět nějakou prosívku, v které tráva snad tolik neporoste, a pak hlínu na vymodelování celé dráhy,“ přemýšlí nahlas nad jednotlivými kroky. Musí vytvořit skoky, zakulatit a naklopit zatáčky, aby se na dráze dalo jezdit. Doplnit kraje dráhy starými hadicemi.

buggy jízda

„Nutné je vytvoření menší dřevěné tribuny v cílové rovince, protože bez nadhledu se jezdit nedá. Auto se ztrácí v zatáčkách z dohledu a nedá se odhadnout, kde je,“ vysvětluje dál, co jej ještě letos čeká. Úpravy zarostlého okolí a další práce počkají asi na další rok. Plány má, ale vše jako vždy stojí na penězích.

Auto v měřítku 1:10 by zde zatím neprojelo. Musí být alespoň ve velikosti 1:8. V Blansku má pět dalších známých, kteří takové auto mají a ti už se zajímají o to, kdy si zde mohou zajezdit. Nejbližší taková dráha je totiž až ve Slavkově.

buggy v akci

Dráha vzniká na části pozemku mezi baseballovým hřištěm a pilou. Vedle něj má dle jeho slov v budoucnu vyrůst dětské hřiště. Pokud se podaří tyto aktivity propojit, získá sportovní ostrov další pěkný kout pro trávení volného času dětí.