Květiny na náměstí Svobody

19. srpna 2011, ostatní, přečteno: 6726×

Ohlédnutí za výstavou květin na náměstí Svobody. V článku odkaz na virtuální prohlídku květinovým náměstím.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Výstavu balkonových květin naaranžoval v prostorách náměstí Svobody zahradník Petr Lebiš z Boskovic s pomocí Svazu zahrádkářů Ráječko. Záštitu nad akcí převzal starosta města Blanska Lubomír Toufar a za finančním obnosem pomohl i Jihomoravský kraj.

 zahájení výstavy
Zahájení výstavy se zúčastnil náměstek hejtmana Jihomoravského kraje Ivo Polák (uprostřed), doprovázeli ho starosta města Blanska Lubomír Toufar a zahradník Petr Lebiš (vpravo).

Slavnostní zahájení výstavy se uskutečnilo v neděli ráno a květiny tak nabídly zázemí pro promenádní koncert jedovnické Olšověnky. Zahradník Petr Lebiš výstavu průběžně doplňoval a vylepšoval rozmístění jednotlivých květin, takže i o dalším víkendu se návštěvníci promenádního koncertu mohli těšit z pestrobarevné květinové výzdoby.

Virtuální prohlídka výstavy květin na náměstí Svobody

květiny před radnicí

květiny před radnicí

promenádní koncert

kašna před radnicí

Letošní výstava se líbila a měla u veřejnosti značný ohlas. Dle slov starosty se do města za rok vrátí. Kam to bude, to ukáže čas, nicméně to, jak by výzdoba vypadala na ulici Rožmitálově nebo na Wanklově náměstí, si zahradník Petr Lebiš vyzkoušel už letos.

květiny na Wanklově náměstí

Fotografie: Petr Lebiš, Stanislav Mrázek.