„Půlmaraton Moravským krasem“ a dopravní omezení

29. srpna 2011, zprávy z MěÚ, přečteno: 4146×

V neděli 4. 9. organizuje „Občanské sdružení Sportuj s námi“ Boskovice sportovní a kulturní akci, konání běhů na území města Blanska v rámci „Půlmaraton Moravským krasem“. Protože se předpokládá výrazné omezení obslužnosti jak v centru města Blanska, tak i na krajských silnicích, podáváme předběžnou informaci o této sportovní akci.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Závod je rozdělen na tři části:

  1. běh pro zdraví (1,600km) – od 12:55 – 13:15 h
  2. běh na 3,2 km – od 13:20 do 14:00 h
  3. Půlmaraton Moravským krasem – 15:20 do 17:50 h

Trasa závodů

Start a cíl je z nám. Republiky a trasa běžeckého silničního závodu je vedena po komunikacích v centru Blanska tj. ulice Smetanova, Seifertova, nám. Svobody, Mlýnská, Bezručova, Poříčí, Vodní, Rožmitálova, Masarykova, Tovární, A. Dvořáka, Nádražní, dále po silnici II/374 - ul.Svitavská, sil. II/379 – ul. Gelhornova (podél závodu ČKD do Moravského krasu) a po sil. III/379 20 na Skalní Mlýns otočkou na parkovišti u Punkevních jeskyní a zpět na nám. Republiky.

Předpokládají se dopravní omezení komunikací:

  1. nám Republiky bude uzavřeno po celou dobu závodu

  2. ulice Seifertova, nám Svobody, Vodní, Rožmitálova, Masarykova, Tovární, A. Dvořáka, Nádražní – předpokládá se úplná uzavírka obou jízdních pruhů

  3. silnice III/379 20 (Skalní mlýn) – předpokládá se úplná uzavírka obou jízdních pruhů

  4. ostatní komunikace budou omezené částečně tj. jeden jízdní pruh

  5. bude zrušena obsluha zastávky Blansko, nám. Republiky a spoj Blansko – Skalní mlýn + linka Krasobus s odjezdem 13:45 a 15:45 hod.

Osobní linková doprava bude po době běhů koordinována policií a trasa závodu pořadatelskou službou.

Podrobnější informace budou obsažené v rozhodnutí, které vydá silniční správní úřad po upřesnění údajů od organizátora závodu a podání žádosti o uzavírku, zvláštní užívání silnice a stanovení přechodného dopravního značení.