Salon blanenských fotografů

16. srpna 2011, kultura, přečteno: 4951×

Městská knihovna Blansko připravuje na měsíc říjen 2011 (7.10.–30.10.) výstavu s názvem „III. SALON BLANENSKÝCH FOTOGRAFŮ“.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

K účasti na této výstavě oslovujeme všechny fotografy z města Blanska, nebo ty, o kterých předpokládáme, že rádi svoje snímky vystaví. Každý vystavující má pro své fotografie připravenu výstavní plochu rozměrů 85 × 85 cm. Tématiku a barevnost (černobílé nebo barevné fotografie) necháváme na autorech.

Snímky by neměly být starší než dva roky, tedy takové, které vznikly po II. salonu blanenských fotografů. Fotografie přijímá od 12. do 23. září 2011 pan Pavel Svoboda, studovna a čítárna knihovny.

Salon fotografů 2009
Salon fotografů 2009.

Často se snažíme řídit zavedenými pravidly, a jakmile něco vybočuje z jejich mezí, tak to považujeme za špatné. Ne vždy však dodržování striktních pravidel vede explicitně k výborné fotografii. Pokud se vám něco na fotografiích nelíbí z důvodu porušení různých příruček, nevyhazujte je, prosím, hned do koše. Zkuste je vystavit a podívat se na ně okem neznalého diváka. Není právě to „porušení pravidel“ důvod, proč se fotografie odlišuje od ostatních a proč by mohla zaujmout?

V současné době jsou ještě volná místa pro zájemce z řad blanenských amatérských i profesionálních fotografů, kteří by chtěli představit svou tvorbu veřejnosti. Bližší informace k připravované výstavě podá Pavel Svoboda, studovna a čítárna Městské knihovny Blansko, tel. 516 410 101, e-mail: svoboda@mk.blansko.cz.

Pavel Svoboda