Město Blansko se bude ucházet o hotel Dukla

8. září 2011, zprávy z MěÚ, přečteno: 5102×

Zastupitelstvo města Blanska potvrdilo na svém posledním zasedání zájem o účast v nadcházející dražbě hotelu Dukla.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Hotelový dům Dukla, budova v samotném centru Blanska, je už delší dobu citlivým bodem města. Narazí na něj každý, kdo chce projít od zámku ke kostelu, či z jednoho náměstí na druhé. Stojí přímo na průsečíku nejfrekventovanějších tras. Nehezká, omšelá budova, s jejíž přítomností se už místní smířili, k sobě poslední dobou opět přitahuje pozornost.

Důvodem je fakt, že hotel Dukla opět jde do dražby, přičemž právě tato skutečnost nejspíš stojí za vznikem nejrůznějších fám a dohadů. Jelikož městu není lhostejné, jaký bude další osud budovy a k jakému účelu bude sloužit, zastupitelstvo na úterním zasedání rozhodlo, že se Blansko bude o získání budovy ucházet.

hotel Dukla
Hotel Dukla. Foto: S. Mrázek

„Pro zvedlo ruku všech přítomných třiadvacet zastupitelů. Pokud se nám hotel podaří odkoupit, svoláme zasedání zastupitelstva a rozhodneme co s ním,“ řekl starosta Blanska Lubomír Toufar.

V případě, že město budovu získá, ve hře jsou tři možnosti dalšího vývoje. Blanenští budovu buď opraví, nebo ji prodají zájemci, který se zaváže budovu i její okolí zvelebit. „Třetí a ideální možností je hotel zbourat a propojit tak náměstí Republiky, kde Dukla stojí, s náměstím Svobody, pěší zónou a podzámčím,“ dodal starosta.

Kromě města by o budovu mohl mít zájem i současný nájemce hotelu, firma Athina, která v něm v současné době provozuje hotelové a restaurační služby. Jak správkyně konkurzní podstaty Yvona Malířová zdůraznila, majitelem Dukly se stane ten, kdo nabídne nejvíc. Rozhodnutí o dalším osudu stavby pak již záleží na majiteli.

Výsledky dražby hotelu Dukla, jehož vyvolávací cena činí patnáct milionů šest set tisíc korun, budou známy koncem září.

kkuč