Dny otevřených dveří na Dětském dopravním hřišti Blansko

20. září 2011, cestovní ruch, přečteno: 4955×

Již třetí rok po sobě se v letních prázdninách otevřely brány Dětského dopravního hřiště v Blansku, aby přivítaly dětské návštěvníky a jejich doprovod z řad dospělých.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Tyto preventivní, dopravně bezpečnostní akce proběhly ve dnech 14.07. a 23.08.2011 a již tradičně je uspořádal Aktiv BESIP při Městském úřadu v Blansku, se kterým při přípravách a realizaci úzce spolupracovali Autoškola Pernica a Český červený kříž Blansko.

Pro děti byla připravená celá řada aktivit, které souvisí se silničním provozem. Návštěvníci měli možnost vyzkoušet si své teoretické znalosti, organizátoři dětem připravili dráhu pro jízdu zručnosti, ovšem největší zájem byl o jízdu na dopravním hřišti, která probíhala pod odborným dohledem pracovníků MěÚ Blansko a AŠ Pernica. Děti si tak mohly vyzkoušet jízdu po všech běžných typech křižovatek, včetně kruhového objezdu.

Tradičně byla pro děti, ale i jejich rodiče, Českým červeným křížem Blansko připravena přednáška týkající se poskytování první pomoci. Následně byly pro děti připraveny praktické ukázky ošetření nejběžnějších zranění.

V letošním roce byl poprvé připraven také doprovodný program, který zajistila firma Jet Arrows, p. Ing. Dušana Pukla z Dolní Lhoty, která pro děti i jejich doprovod předvedla ukázky motorových modelů autíček a vrtulníků.

Obě akce byly podpořeny i sponzorsky. Tradičního sponzora Pekárny Blansko, a. s., v letošním roce doplnil Krajský úřad Jihomoravského kraje a rovněž Madeta, a. s., České Budějovice.

Na závěr dovolte, abychom poděkovali nejen všem, kteří se podíleli na přípravách a realizaci této akce, ale také výše uvedeným sponzorům. Náš dík patří samozřejmě také všem dětem, které se přišly zdokonalit ve svých znalostech a dovednostech týkajících se dopravní bezpečnosti. Věříme, že dopravní akce s tímto zaměřením mohou významnou měrou přispět ke snížení počtu dopravních nehod.

Přednáška o poskytování první pomociděti na trojkolkách na dopravním hřišti

redakčně kráceno