Logopedická ambulance Nemocnice Blansko v novém

23. září 2011, tiskové zprávy, přečteno: 4979×

Od 20. září 2011 je logopedická ambulance Nemocnice Blansko přemístěna do 4. podlaží budovy polikliniky. Nové prostory jsou na rozdíl od původních v přízemí nemocnice mimo dosah „nemocných pacientů“ docházejících k praktickým lékařům a jsou vybaveny moderním zařízením s ohledem na dětskou i dospělou klientelu.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Součástí práce logopeda budou konzultace pro rodiny hospitalizovaných pacientů, běžná logopedická vyšetření a terapie všech druhů a stupňů narušené komunikační schopnosti u dětí i dospělých. Zůstává i nadále možnost využití komerčních programů KUPOZ (kurz pozornosti) a KUPREV (kurz prevence), které jsou doporučovány především dětem s odkladem školní docházky a dětem s hyperkinetickým syndromem či specifickými poruchami učení.

V návaznosti na přestěhování logopedické ambulance a zvýšení počtu dětí ve 4. patře polikliniky (kde jsou také zubní ambulance), rozhodlo vedení nemocnice o zřízení zázemí pro dětské pacienty.

„Jsme sice nemocnice, která nemá dětské oddělení, ale vnímáme skutečnost, že naší nemocnicí dětští pacienti prochází (doprovod rodičů, pacienti LSPP, rentgenu, pacienti jednodenní péče nebo klienti logopedie). Proto jsme se rozhodli vybudovat dva dětské koutky, jeden ve 4. patře polikliniky u nově přestěhované logopedie a druhý v prostorech u motýla.

Tyto koutky nabízí zázemí pro děti i rodiče malých klientů. Děti mohou čekat v prostředí, které je jim přizpůsobené, využít dobu čekání zábavně, a to čtením dětských časopisů, malováním nebo skládáním kostek.Dále jsme pořídili dětskou židličku na krmení nejmenších do naší kantýny. Doufáme, že nejen rodiče, ale zejména děti, budou mít z nových prostor k trávení doby čekání v nemocnici radost“, řekla Kateřina Ostrá, tisková mluvčí nemocnice.

Nové prostory logopedie si veřejnost bude moci prohlédnout na konci října 2011, kdy je plánován Den otevřených dveří logopedické ambulance. Oba dětské koutky i provoz logopedické ambulance jsou již v provozu.

Objednávání do logopedické ambulance je možné telefonicky či osobně. Kontakty: tel. 516 838 391, logopedie@nemobk.cz, www.nemobk.cz.

Ordinační doba logopedické ambulance:

Pondělí:       7:00 – 14:30 hod.
Úterý:          7:00 – 18:00 hod.
Středa:        7:00 – 16:30 hod.
Čtvrtek:       7:00 – 14:30 hod.
Pátek:         7:00 – 12:00 hod. (pouze vstupní vyšetření a konsilia)

Vladimíra Danihelková, ředitelka Nemocnice Blansko