Manželský pár zachránil život řidiči uvězněnému pod malotraktorem

23. září 2011, ostatní, přečteno: 3198×

Česká pojišťovna společně s Policií ČR předala dnes v Blansku v pořadí již 66. a 67. titul Gentleman silnic. Certifikáty a značkové hodinky jako poděkování za záchranu života po závažné dopravní nehodě byly uděleny manželům Lence a Janu Kozílkovým z Vyškova.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Ti letos v červenci svou rychlou reakcí a také odbornou znalostí zachránili život těžce zraněnému řidiči malotraktoru, který po sérii pokusů o vyrovnání jízdy stroj převrátil a zůstal pod ním uvězněn.

Rodinný cyklistický výlet manželů Kozílkových a jejich ratolestí se během několika okamžiků proměnil v boj o záchranu života řidiče malotraktoru, který je s návěsem na dřevo míjel na trase mezi Ruprechtovem a Ježkovicemi na Blanensku. Jízda po široké a zpevněné cestě se poměrně vratkému stroji stala osudnou. Jeho řidič po sérii pokusů o vyrovnání směru zůstal v příkopu zaklíněný pod vahou tohoto jindy užitečného pomocníka.

Gentleman silnic je společným projektem České pojišťovny a Policie ČR, který vznikl v roce 2004 s cílem motivovat řidiče k tomu, aby si na silnici pomáhali a nebyli k sobě lhostejní. První titul Gentleman silnic byl udělen v prosinci 2004. Od té doby už ocenění převzalo 67 lidí (z toho 10 žen) na 32 místech celé České republiky.