Společnost Služby Blansko provozuje od poloviny roku další blanenská sportoviště

17. září 2011, ostatní, přečteno: 4350×

V polovině letošního roku se seznam spravovaných nemovitostí na stránkách společnosti Služby Blansko, s.r.o. rozrostl o fotbalové areály, sportovní haly, tenisové kurty i rekreační objekty – majetky sportovních jednot, které přešly pod město. S ředitelem společnosti Radkem Snopkem hovoříme o převodu a souvisejících věcech.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Co pro vás převzetí sportovišť do správy znamená?

Znamená to pro nás především nárůst práce. S převodem souvisí i spousta drobných prací – přepis spotřebičů, energií, nájemních smluv a zajištění vlastního provozu.

Máte už nějaké plány na zlepšení kvality sportovišť?

Snažíme se zmapovat chod všech sportovních oddílů, jaké jsou jejich potřeby jednak z hlediska využití a také z pohledu zlepšení sportovišť. Byli jsme hodně v kontaktu s vedoucími oddílů, takže víme, co sportoviště potřebují. Máme dost podrobný seznam věcí, které by se měly udělat, ať už menšího rozsahu, které můžeme dělat z provozních peněz naší společnosti Služby Blansko, nebo většího rozsahu, které musejí být napojené na rozpočet vlastníka, to znamená Města Blansko.

hřiště ASK
Fotbalové hřiště ASK je využíváno nejen pro sport.

Navýšil se vám stav zaměstnanců?

Ano, ale lidí jsme ani moc nepřibírali. Co se týká řídících funkcí, tak jsme všechna sportoviště převedli pod stávající zaměstnance. Přebírali jsme v podstatě jen lidi na postu obsluhy, údržby či úklidu těchto zařízení. To znamená, že jsme k nám převedli asi jen sedm nových lidí, kteří na těchto sportovištích pracovali.

Jak pocítí tyto změny sportovci?

Nechtěli jsme, aby se provoz areálů přerušil, aby byly přetrhány staré vazby, pronájmy nebo využití sportovišť. To se nám snad podařilo. Časy i ceny pronájmů jsou domluvené, sportovci tak vědí, kolik je to přesně bude stát a mohou plánovat. Dříve platili příspěvky jednotě a ty se pak využívaly na provoz. My jsem chtěli, aby se tyto výdaje pro ně nenavýšily. Takže např. pokud platili něco kuželkáři nebo basketbalisté za halu, snažili jsme se nastavit ceny tak, aby neplatili víc, aby na tom byli v podstatě stejně.

Změnily se nějak ceníky pro veřejnost?

Převzali jsme veškeré ceníky, které byly. V některých případech jsme cenu dokonce snížili, např. právě na kuželně.

Za rozhovor poděkoval