Střední odborná škola hlásí: Zatepleno!

17. září 2011, cestovní ruch, přečteno: 4743×

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště v Blansku dokončila letos kompletní zateplení budovy školy, projekt hrazený z dotací Jihomoravského kraje a Evropské unie.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Od ledna do září probíhala realizace komplexního zateplení budov střední školy. Výměna oken a dveří probíhala v lednu tohoto roku za normálního provozu. Vše se podařilo zorganizovat tak, že nemusel být přerušena ani omezena výuka.

náměstek hejtmana JmK Ivo Polák
Zleva: náměstek hejtmana Jihomoravského kraje Ivo Polák, místostarosta města Blanska Jiří Crha, ředitel školy Pavel Čípek a zastupitel Stanislav Navrkal.

Zateplení nejvíce potřebovala tělocvična, kde skrze stará okna a střechu docházelo k největším tepelným únikům. Vedení školy je spokojeno i s novými světlíky v dílně pro kovoobrábění, které už byly ve velmi špatném stavu a zatíkalo jimi.

Nového barevného výrazu se dočkala fasáda. Na budově Domova mládeže přibyly sluneční panely na ohřev vody. „Předpokládám, že zateplením a výměnou oken a dveří ušetříme na plynu nejméně 30 %,“ odhadl úspory ředitel školy Pavel Čípek.

areál školy

V průběhu stavby byly provedeny i nutné hydroizolace a odvedení povrchových vod. Náklady na celou akci se vyšplhaly na 27,5 mil. Kč. Z toho Jihomoravský kraj zaplatil 12,3 mil. Kč, z fondu Evropské unie škola obdržela dotaci 14,4 mil. Kč a ze Státního fondu životního prostředí ČR 0,8 mil. Kč.