Střelecká soutěž MP Blansko s podtitulem „Když se nedaří...“

25. září 2011, ostatní, přečteno: 4852×

I přes v nadpisu zmíněný podtitul střelecké soutěže se strážníkům z Blanska v jejich soutěži dařilo. Vyhráli v družstvech a moc nezaostali ani v jednotlivcích.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Již pátý ročník mezinárodních závodů v praktické střelbě „O pohár starosty města Blansko“, které pořádá Městská policie Blansko, se na střelnici v Boskovicích uskutečnil 2. září 2011. Za krásného počasí závody zahájil starosta města Blanska Lubomír Toufar. 

Zúčastnilo se celkem 56 střelců v kategorii jednotlivci a 16 tříčlenných družstev. Jednalo o strážníky z obecních a městských policií našeho regionu a také z různých měst České republiky (např. Zlín, Liberec, Přerov, Mikulov, Hodonín, Rožnov pod Radhoštěm a další). Mezinárodní zastoupení tvořilo pět družstev policistů z polského partnerského města Legnica a města Zlotoria.

Startující soutěžili na pěti střeleckých stanovištích, kde řešili různé střelecké situace, se kterými by se mohli setkat v reálném výkonu služby. Účastníci jsou již zvyklí, že tato soutěž není jednoduchou střelbou na terč, ale že se pojí s dalšími úkoly, které střelbu znesnadňují či téměř znemožňují. Letos nesla podtitul „Když se nedaří“. Jak z něj vyplývá, museli se střelci vyrovnat s nemilými situacemi, které se jim ve službě mohou přihodit.

zásah v budově

Mezi takovými situacemi se pak najde selhání zbraně v přestřelce, vyrovnání se s přesilou, zásah v bytě, střelba po oslnění nebo poslední ze situací – prohlídka domu a záchrana parťáka.

Hodnotila se nejen přesnost zásahů a jejich počet a celkový čas, ale časovou penalizaci dostal také každý za chyby v taktice jako např. za neprovedení krytí, pohyb mimo vymezený prostor nebo za chybné řešení situace. Po zdárném průběhu mohl při vyhlášení výsledků předat ceny místostarosta města Blanska Jiří Crha těmto vítězům:

Jednotlivci:

  1. místo – Ladislav Petrovský, MP Přerov
  2. místo – Marián Kotas, MP Zlín
  3. místo – Jaroslav Adámek, MP Blansko

Družstva:

  1. místo – MP Blansko 1
  2. místo – MP Zlín
  3. místo – MP Přerov

vítězné družstvo
Vítězné družstvo.

Podrobné výsledky najdete na http://strelby2011.webnode.cz/.