Do Týdne nízkoprahových klubů se zapojili i v Blansku

30. září 2011, kultura, přečteno: 2779×

V týdnu od 19. do 25. září proběhly v 55 městech České republiky dny otevřených dveří, divadelní představení, koncerty a festivaly s cílem představit české veřejnosti činnost 88 nízkoprahových zařízení pro děti a mládež.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Tato každoroční akce má za cíl upozornit na práci a význam těchto zařízení, kde mohou děti po škole trávit volný čas bez jakýchkoli registrací, či poplatků. Počet klubů, které se do Týdne nízkoprahových klubů zapojily, byl letos rekordní.

K mnoha ostatním se připojil i blanenský Nízkoprahový klub pro děti a mládež PVC, který pro laickou i odbornou veřejnost připravil den otevřených dveří spojený s výstavou výtvorů vzniklých na happeningu StreetArt Jam, jenž se konal na začátku září.

V průběhu roku je klub PVC otevřen pětkrát týdně od 14 do 19 hodin. V loňském roce činila průměrná návštěvnost klubu 32 dospívajících denně, za rok se v centru objeví až 360 mladých tváří.

Více informací o dnech otevřených dveří viz http://www.streetwork.cz/tyden nebo přímo v Nízkoprahovém klubu pro děti a mládež PVC Blansko, Sadová 2, 67801 Blansko, tel. 516 410 621.