V Blansku v září startuje futsalový přebor

10. září 2011, sport, přečteno: 4591×

OD letošní podzimní sezony s v Blansku hlásí o slovo futsal. Tento sport je jednou z forem fotbalu, kdy se hraje v počtu 4+1 s míčem velikosti číslo 4.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Za účelem založení nové soutěže vznikla začátkem roku Asociace futsalu Blansko, jejímž hlavním cílem je rozvoj futsalu na okrese Blansko. Dalším cílem asociace je poskytovat profesionální přístup, kvalitní zázemí a informační výhody pro jednotlivé týmy i sponzory.

Existují zde sice alternativy, jako např. malá kopaná, ale to nejsou postupové soutěže, hrají se jen v okresním měřítku. Futsal zastřešuje Českomoravský fotbalový svaz, a není tomu jinak ani v tomto případě. Účastníci hrají o postup do krajské soutěže, kde opět mohou postoupit do soutěže celorepublikové.

V současné době probíhá registrace týmů. Soutěže se mohou účastnit hráči, kteří překročili věkovou hranici 15 let. Zatím projevilo zájem osm týmů, nicméně termín pro podání přihlášek do soutěže a zaplacení startovného je až do 15. 9. 2011, takže se tabulka může ještě rozrůst. Hrát se bude na hřišti s umělým povrchem u základní školy Tomáše Garrigua Masaryka na ulici Rodkovského v Blansku.

hřiště ZŠ T. G. M.
Hřiště Základní školy T. G. M.

Sezona se hraje stylem podzim / jaro. Podle počtu přihlášených týmů budou spolu hrát dvakrát nebo až čtyřikrát za sezonu. Na jejich počtu také záleží, zda se bude hrát každý týden nebo jednou za 14 dní.