Vodní elektrárny v Blansku – tradice více než stoletá

29. září 2011, ostatní, přečteno: 3442×

ČKD Blansko Holding, a.s. je přímým pokračovatelem ČKD Blansko, strojírenské firmy s bohatou historickou tradicí, která sahá až do roku 1698. Již více než 100 let se ČKD Blansko specializuje na výrobu vodních turbín a zajišťuje kompletní hydrotechnické zařízení pro vodní elektrárny.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

 Na podzim roku 2007 byla založena specializovaná společnost ČKD Blansko SMALL HYDRO, s.r.o., která navazuje na tradici dodávek vodních turbín a hydrotechnických zařízení pro malé vodní elektrárny. Již po pěti letech letech je zřejmé, že to byl krok více než šťastný, neboť firma ČKD Blansko SMALL HYDRO se hbitě zařadila mezi firmy úspěšné, a to nejen v rámci regionu, ale celé České republiky.

 V současné době společnost pracuje na realizaci 10 projektů po celém světě, na Filipínách, v Řecku, Turecku i Mexiku. Obchodní a projekční oddělení má však již rozpracovány další tendry s velkou pravděpodobností podpisu. „Před podpisem smlouvy se v tuto chvíli nachází 6 projektů,“ uvedl Petr Kligl, vedoucí obchodně-realizačního oddělení. Jedná se o projekty směřující na Slovensko, do Indonésie, Salvadoru, Mexika, Ekvádoru a do Ázerbájdžánu. Všechny tyto kontrakty v celkovém objemu cca 21 mil. EUR by měly být podepsány ještě do konce roku 2011.

 Vzhledem k velkému nárůstu zakázek musela společnost v poslední době posílit svůj pracovní tým. „Když se firma v roce 2007 rozjížděla, měla tři kmenové zaměstnance, dnes nás je již necelých sedmdesát. K personálnímu posilování dochází napříč všemi odděleními,“ uvedl Petr Kligl.

 ČKD Blansko SMALL HYDRO, s. r. o. se v budoucnu i nadále chce soustředit na trhy s největším potenciálem, tedy na Turecko, Indonésii, Filipíny, Střední a Jižní Ameriku. „Z hlediska konkurenceschopnosti výhledově zvažujeme částečný transfer naší výroby do Turecka nebo Asie s ohledem na daný trh,“ nastínil Petr Kligl. Díky svým obchodním úspěchům je tak ČKD Blansko SMALL HYDRO, s. r. o. důstojným ambasadorem kvality českého strojírenství v zahraničí.