Z Dukly musí zmizet automaty

20. října 2011, zprávy z MěÚ, přečteno: 3441×

Poté, co město vydražilo hotel Dukla, rozvíjí plány, co s ním bude dál. Rada již schválila zveřejnění záměru na jeho pronájem.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Další plány poodhalil starosta města Blanska Lubomír Toufar na tiskové konferenci: „V první řadě musíme doplatit částku, za niž jsme hotel vydražili, abychom mohli majetek převzít. Na úřední desce byl zveřejněn záměr na pronájem objektu s tím, že nájemce bude moci podnajímat prostory v hotelu. Hlavní podmínkou, kterou jsme si stanovili, je zákaz heren v objektu hotelu.“

V záměru je stanovené minimální nájemné ve výši 1.200.000 Kč/rok s výše uvedenou podmínkou a nejbližším termínem, od kterého je pronájem možný, 1. ledna 2012.

herna

„Rádi bychom viděli více návrhů, jak by mohl prostor kolem hotelu Dukla a podzámčí vypadat,“ uvedl starosta s tím, že  podle vítězného návrhu se může po etapách začít střed města řešit. Nabízet hotel investorům tedy není na pořadu dne, protože město plánuje řešit komplexně architekturu středu města, tedy zahrnout do plánů i objekt hotelu.

„Když je hotel v majetku města, nehrozí, že by se tam stěhovali nepřizpůsobiví občané,“ rozptýlil starosta obavy z nastěhování nepřizpůsopbivých občanů do hotelu. Uvedl, že ví o podobných obavách u hotelu Hejč. Město se ale neplánuje v této věci, kde dražba objektu proběhla již loni, nějak angažovat.