Nové technologické centrum je dokončeno

5. října 2011, zprávy z MěÚ, přečteno: 3166×

Technologické centrum bylo dokončeno v termínu dle smlouvy s dodavatelem, a to ke 22. září 2011. V provozu na nových serverech je spisová služba pro 32 obcí regionu a také pro příspěvkové organizace.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Integrovaný operační program EU

Společně s hostovanou spisovou službou město Blansko poskytuje negarantované úložiště pro dokumenty. Tento diskový prostor je k dispozici i pro obce, které mají vlastní spisovou službu a nevyužívají ji zde jako hostovanou.

technologické centrum

Na novou techniku jsou postupně převáděny jednotlivé služby, které využívá samotné město Blansko. Nová technika – virtuální servery – umožní údržbu jednotlivých služeb bez toho, aby to ovlivnilo jiné technologie nutné pro další služby, pro každou z nich je totiž nyní vyhrazený samostatný server.

Nový hardware se stará o rozložení výkonu a zajištěna je také redundance, tedy provoz na náhradním serveru při výpadku toho hlavního. Z pohledu uživatele tak nedochází k výpadkům a je zajištěna 100% dostupnost služeb.

Technické řešení obsahuje rovněž zálohování dat ve dvou budovách MěÚ Blansko. Bude tak zajištěn neustálý provoz i bezpečnost uložených dat. 

Město Blansko zastřešilo tento projekt a získalo dotaci z Integrovaného operačního programu „Na rozvoj služeb eGovernmentu v obcích“. Celková cena řešení je 6,707 mil. Kč.