Olympia Blansko vyhrála baráž o postup do Extraligy

17. října 2011, sport, přečteno: 3434×

V Blansku se bude hrát opět baseballová extraliga. Baseballisté OLYMPIE BLANSKO zvítězili v rozhodujícím utkání baráže o extraligu nad Skokany Olomouc 5:1.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Po excelentním výkonu nadhazovače Pavla Procházky dokázali blanenští baseballisté porazit v pátém utkání baráže o extraligu na domácím hřišti Skokany Olomouc 5:1.

OLYMPIA BLANSKO si tak zajistila postup do extraligy, která se bude v Blansku hrát opět po třech letech. 

Olympia Blansko slaví postup do Extraligy
Foto: Petr Stříbrcký

O postup se zasloužil bojovným výkonem celý tým, ale největší zásluhu na něm má zcela jednoznačně blanenský nadhazovač Pavel Procházka, který v pětizápasové bitvě (sérii hrané na 3 vítězné zápasy), dokázal odházet ve všech třech vítězných zápasech Blanska (7:2, 2:0 a 5:1), ve kterých vstoupil na nadhazovací kopec, plných 27 inningů a čelil celkovému počtu 103 pálkařů a neumožnil během těchto 27 směn jediný doběh soupeře. Všechny tři body, které soupeř během těchto tří zápasů zaznamenal byly vždy jen po chybách obrany.

Jeho ERA 0,00 (průměrný počet umožněných bodů nadhazovačem v utkání) se tak zapíše zlatým písmem do historie blanenského baseballu.

Kompletní fotoreportáž z vítězného zápasu a následných oslav přímo na trávníků naleznete na http://www.petrstribrcky.com/baseball/2011/olympia-vybojovala-extraligu/index.html

Robert Dvořák
baseball klub Olympia Blansko
www.olympiablansko.cz