Olympia Blansko sehraje v Blansku rozhodující zápas o postup do Extraligy

11. října 2011, sport, přečteno: 3043×

Baseballisté Olympie Blansko o víkendu pokračovali v baráži o postup do Extraligy za nerozhodného stavu 1:1 na zápasy (7:2 a 0:5) dalšími dvěma zápasy na půdě soupeře u extraligových Skokanů Olomouc. O postupu rozhodne poslední zápas v Blansku.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

V sobotu byli lepší domácí, kteří zvítězili výrazně 11:3. Blanenští byli v sobotu oslabeni o catchera O. Navrkala, který měl po domácím vyloučení stop na jeden zápas. Blanenští do utkání nasadili dvojici mladých nadhazovačů Němec, Blažek. Ti ale nestačili na pálkaře soupeře a Olomouc tak otočila stav série na 2:1 ve svůj prospěch.

Olympia Blansko muži

Pokud tak blanenští chtěli vrátit sérii do Blanska, museli v neděli bezpodmínečně vyhrát. Na kopec nastoupil od začátku zápasu „blanenský kouzelník“ Pavel Procházka, který doslova čaroval a neumožnil soupeři za celý zápas i přes dramatickou koncovku jediný doběh.

Po osmi odehraných směnách svítil na výsledkové tabuli stav 0:0! V poslední směně se podařilo pálkařům Olympie dostat soupeře pod tlak a dvěma body se ujali vedení 2:0. V dohrávce deváté směny sice domácí při závěrečném tlaku obsadili všechny tři mety při nula autech. Poté však čaroděj Procházka dvěma strikeouty opět poslal oba pálkaře domácích zpět na střídačku a závěrečným odpalem do vnitřního pole a následným autem na první metě baseballisté Olympie ukončili zápas.

Stav série je tak 2:2 na zápasy (7:2, 0:5, 3:11, 2:0).

V druhé barážové dvojici si nakonec zachovali extraligovou příslušnost Hroši Brno, kteří vyhráli 3:1 na  zápasy nad Sokolem Hluboká.

ROZHODUJÍCÍ PÁTÝ ZÁPAS BITVY O EXTRALIGU SEHRAJÍ BASEBALLISTÉ OLYMPIE V SOBOTU 15. ŘÍJNA OD 13.00  V BLANSKU NA JAHODOVÉM POLI.

Zveme vás na rozhodující zápas baráže o postup do extraligy 2012

OLYMPIA BLANSKO vs. SKOKANI OLOMOUC
5. zápas – sobota 15.10. 13:00 h (Blansko)

Série se hraje na tři vítězné zápasy. Vítěz tohoto utkání se stává účastníkem naší nejvyšší baseballové soutěže – EXTRALIGY 2012.

Robert Dvořák
baseball klub Olympia Blansko