Předprodej vstupenek na Vítání sv. Martina

30. října 2011, cestovní ruch, přečteno: 3130×

Od minulého roku bylo na na akci zavedeno vstupné, díky němuž mohou organizátoři nabídnout kvalitnější program a vylepšit organizační zabezpečení celé akce. I v letošním roce bude v zámeckém parku vybíráno vstupné, a to v nezměněné výši, navíc ještě s drobným bonusem.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Důraz bude kladen na předprodej vstupenek, v němž si je budou moci zájemci zakoupit za 30 Kč, na osobu starší 15 let. Vstupenky budou v dostatečném množství k dispozici v Informační kanceláři

Blanka, Muzeu Blansko a Kulturním středisku města Blanska, atood1.listopadu2011. Doporučujeme tedy všem, aby si vstupenky zajistili už v předprodeji, vyhnou se zdržení u vstupních bran do zámku.

Vstupenky bude možné zakoupit ještě v sobotu u kostela sv. Martina, odkud bude vycházet průvod se svatým Martinem. Podél průvodu se bude pohybovat speciální hlídka, která bude mít vstupenky

také k dispozici.

V zámeckém parku bude vybíráno vstupné u všech vchodů do parku – u hlavní zámecké brány, u horní brány z ulice Dvorská, u schodů u restaurace Sýpka a v Růžové uličce. Cena vstupného na místě bude 50 Kč. Vstupenka má formu pásky na ruku, platí pouze slepená na zápěstí a opravňuje nositele k volnému pohybu po areálu zámeckého parku.

Zároveň se zakoupenou vstupenkou (ať už v předprodeji nebo na místě) obdržíte poukázku, na kterou obdržíte v průběhu svatomartinského víkendu ve vybraných blanenských restauracích nápojzdarma při zakoupení svatomartinského menu. Seznam restaurací, ve kterých se menu podává a které vám nabídnou nápoj zdarma, najdete na str. …. tohoto Svatomartinského zpravodaje.

Vstup zdarma do zámeckého parku mají děti do 15 let, držitelé ZTP průkazu a také všichni, kteří se ve vlastním historickém kostýmu zúčastní svatomartinského průvodu nebo v něm přijdou do

zámeckého parku. Pořadatelé tedy opět vyzývají blanenské k pořízení vlastního historického kostýmu, nejlépe z období gotiky, a k jejich účasti v družině sv. Martina, která ho doprovodí na blanenský zámek.