Blansko – město osobností

10. listopadu 2011, ostatní, přečteno: 3210×

Tvář každého města tvoří do značné míry lidé, kteří v něm žijí. Blansko mělo vždy to štěstí, že s ním byla spojena řada vynikajících osobností, které se zde buď narodily a nebo s městem v průběhu života spojily své osudy.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Vedle známých vědců, badatelů, techniků nebo sportovců, jako byli Karel z Reichenbachu, Jindřich Wankel, Erich Roučka, či Ludvík Daněk to byli také mnozí, jejichž jména sice nepronikla na stránky encyklopedií, přesto však dokázali spoustu obdivuhodných věcí.

Věříme, že takoví lidé žijí mezi námi v Blansku i dnes, proto vznikl nápad na sérii krátkých medailonů či rozhovorů, jejichž prostřednictvím bychom s nevšedními výkony a životními příběhy těchto lidí seznámili i blanenskou veřejnost.

Jelikož bychom rádi, aby výběr medailonů současných zajímavých osobností byl co nejpestřejší, obracíme se přímo na vás, čtenáře Zpravodaje. Znáte ve svém okolí někoho, kdo vlastní pílí a vytrvalostí dosáhl vynikajících výsledků v oboru? Někoho, kdo dokáže uvést do života dobré nápady či takříkajíc na zelené louce vybudovat fungující firmu nebo smysluplný projekt pro naplňování potřeb druhých? Víte o nadšeném sběrateli či amatérském a přesto nadaném umělci? Znáte učitele, lékaře či sportovce (pro dámy to samozřejmě platí taky), o nichž jste přesvědčeni, že je to bezpečně ten nejlepší na světě? Napište nám na adresu zpravodaj@blansko.cz. Budeme se těšit na vaše tipy a náměty.