Kdo neskáče, není... Blanenšťan

3. listopadu 2011, sport, přečteno: 3540×

Tělocvična se 65 kruhy trampolín opatřených malými madly, hala dunící v rytmu hudby, barevná světla, kouřové efekty, obsazené tribuny, poskakující postavy a nadšené obličeje dětí, cvičitelek i cvičících. To vše bylo k vidění minulou neděli ve sportovní hale ASK, kde se konala sportovní charitativní akce na podporu Domova Olga.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

 Aleně Šustáčkové, zástupkyni Jumping Centra Blansko a organizátorce tohoto sportovního odpoledne, jsem položila několik otázek.


Co je to Jumping a jak se dostal do Blanska?
Jumping je cvičení na malých trampolínách, které střídá poskoky a balanční cviky. Vznikl cca před 10 lety v Táboře, jde tedy o ryze českou záležitost. My jsme jumping do Blanska přivezli na jaře roku 2010, kdy jsme zde založili první akreditované Jumping Centrum na Jižní Moravě.


Jak vůbec vznikl nápad uspořádat dnešní akci?
Touto myšlenkou jsme se zabývali už delší dobu: chtěli jsme využít atraktivnosti jumpingu a s pomocí veřejnosti podpořit dobrou věc. Získanými finančními prostředky bychom rádi přispěli k lepší kvalitě života těch, kteří to potřebují více než jiní. Volba tento rok padla na blanenský Domov Olga. Letošní setkání považujeme více méně za 1. ročník, v příštích letech bychom chtěli akci zopakovat.


Kdo všechno se na dnešním odpoledni podílí?
Hlavním organizátorem je Jumping Blansko. Ve snaze zajistit atraktivní a pestrý program pro celé sportovní odpoledne jsme oslovili majitele taneční školy Body Rockers Patrika Oujezského z Boskovic, který v Blansku pořádá lekce zumby. Lektorky Body Rockers se postaraly o sportovní program pro děti, to vše bez nároku na honorář.
Aby celá akce měla patřičnou vážnost, oslovili jsme pana starostu Lubomíra Toufara, kterému se myšlenka líbila, a tak nad celou akcí převzal záštitu.
Služby města Blanska nám vyšly vstříc zapůjčením haly, společnost Ozvučíme.cz se postarala o technické a zvukové zajištění akce. O příspěvek k finančnímu daru, který předáme Domovu Olga, jsme požádali několik blanenských podnikatelů. Ozvaly se nám firmy AMICA, FPO, Okna Wilmar, TOP Autosalon, Cafisco a členové hospodářské komory Blansko, kterým bych tímto ráda poděkovala. Jedním z významných sponzorů akce se stal také pivovar Černá Hora, jenž věnoval sportovcům vodu Artezia.


Jak nedělní akci hodnotíte? Splnila svůj cíl? 
Myslím, že akce byla vydařená, celé odpoledne bylo na co se koukat: na exotické tanečnice, lektory, lektorky i samotné cvičící. Jsem ráda, že si za námi přišly zasportovat celé rodiny, včetně dětí a tatínků. Těší mě, že návštěvníci svým příchodem podpořili náš záměr. Výtěžek z akce předáme paní Kratochvílové, ředitelce Domovu Olga.

Za rozhovor poděkovala
K. Kučerová