Svatý Martin přijíždí

11. listopadu 2011, kultura, přečteno: 5192×

Milí přátelé, rok se opět s rokem sešel, můj bílý kůň nedočkavě hrabe kopytem a já se už popáté chystám na svou cestu do krajiny ponorných řek a bílých skal a především do města, které je právem nazýváno Bránou Moravského krasu. Tímto zároveň oznamuji, že letos k vám přiharcuji v pátek 11. listopadu v podvečer.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

 I když na světě existuje spousta vesnic, měst a dokonce velkoměst jejichž jsem patronem, věřte, že do Blanska se vracím každý podzim obzvláště rád. Je mi ctí, že se svatomartinská legenda stala stěžejním motivem vašich oslav a už se opravdu moc těším. A na co nejvíc? Těším se na setkání s dětmi po pátečním Pochodu světýlek, která mi vždy tak pěkně posvítí na cestu k vám, těším se na sobotu, kdy s celou družinou vyrazíme od kostela na blanenský zámek, na jarmark plný dobrot z letošní úrody a výrobků fortelných řemeslníků. Těším se i na první přípitek letošním vínem, nedělní vyvrcholení slavností a hlavně na tu skvělou atmosféru, kterou jste pokaždé společně dokázali vytvořit.

plakát na Vítání sv. Martina
Klikni pro zvětšení

Moc rád se samozřejmě uvidím i s vámi přespolními. Blanenské Vítání svatého Martina je už několik let bez nadsázky jednou z nejzdařilejších podzimních akcí na celé jižní Moravě, protože organizátoři pokaždé připravují na celý víkend velice pestrý program, z nějž si určitě každý z vás vybere.

Přeji vám hodně štěstí a radosti nejen v čase svatomartinských slavností, ale i během všedních dnů, které přijdou po nich.

Na shledanou v Blansku se těší a všem vám žehná váš svatý Martin

P.S.

A jak vždycky říkám, pokud se náhodou stane, že letos na Martina první sníh nenapadne a sluníčko se schová za dešťové mraky (I my, svatí, jsme jen chybující lidé.), nebuďte mrzutí a nenechte si tím zkazit náladu. Nezapomeňte, že opravdovou sváteční pohodu nedělá počasí. Tu si každý z nás nosí ve svém srdci...