Na Dvorské znají recept, jak vyhrávat dopravní soutěže

15. listopadu 2011, ostatní, přečteno: 3026×

Dne 13. 10. 2011 se uskutečnilo setkání členů Aktivu BESIP při Městském úřadu v Blansku a žáků ZŠ a MŠ Dvorská Blansko, navštěvujících Dopravní kroužek na této škole. Tato akce se konala na půdě ZŠ a MŠ Dvorská Blansko a kromě dětí se jí rovněž účastnili ředitel školy Dušan Krumnikl a paní učitelka Eva Gregorová, která je vedoucí Dopravního kroužku na této základní škole.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Cílem tohoto setkání bylo vyslovit poděkování výše uvedeným žákům za vzornou reprezentaci našeho regionu v Dopravní soutěži mladých cyklistů a předání drobných dárků, souvisejících s bezpečností silničního provozu, každému z nich.

Zástupci Aktivu BESIP dále předali řediteli školy celou řadu didaktických pomůcek, pro různé věkové kategorie dětí, které zcela jistě napomohou při dalším vzdělávání dopravní výchovy na této základní a mateřské škole.

Žáci této školy se pravidelně umísťují na stupíncích nejvyšších nejen v okresních kolech uvedené soutěže, ale mohou se pochlubit i nejedním úspěchem v kolech krajských. Málokdo asi ví, že jednou byla dokonce tato „naše“ škola i účastníkem celostátního finále této soutěže, což je z pohledu celkového počtu základních škol v ČR obrovským úspěchem.

Edukace je velice složitý proces a měl by zasahovat do všech oblastí společenského života, tedy i do oblasti dopravy a s ní spojené dopravní výchovy. Především děti a senioři jsou nejzranitelnějšími skupinami, které se účastní silničního provozu. A právě z tohoto důvodu je významné podporovat všemi dostupnými prostředky dopravní výchovu na našich školách, především potom na školách mateřských a základních, kdy lze děti nejsnáze formovat a vštěpovat jim základní pravidla silničního provozu.

BESIP
Zástupci Aktivu BESIP odměnili nejúspěšnější žáky v dopravních soutěžích.

Na závěr dovolte, abychom poděkovali nejen žákům, ale také pedagogickému personálu, který má na úspěších této školy, v Dopravní soutěži mladých cyklistů, obrovský podíl. Jmenovitě bychom chtěli vyzdvihnout paní učitelku Evu Gregorovou, která věnuje dětem spoustu energie a nasazení, aby je každoročně dobře připravila na výše uvedenou dopravní soutěž.

Rovněž bychom chtěli poděkovat řediteli školy panu Dušanu Krumniklovi, za podporu ze strany vedení školy, bez níž by nebylo možné, tak kvalitních výsledků v oblasti dopravní výchovy u dětí na této škole dosáhnout.

Na úplný závěr bychom chtěli popřát ZŠ a MŠ Dvorská v Blansku hodně úspěchů do dalších ročníků Dopravní soutěže mladých cyklistů, aby i nadále její pracovníci pokračovali v započaté práci, která zcela jistě má svůj nezměrný význam, přispívající ke snížení nehodovosti, počtu usmrcených a zraněných na našich pozemních komunikacích.

Aktiv BESIP Blansko